Newsletter 25

Kære Shamrock venner

Så er vi, efter et laaaangt tilløb, klar med programmet for resten af året 2022 ! Det har været op ad bakke med bookning af pavillon, forhandling med kunstnere m.m. - men her har I det : Som I allerede ved, lægger vi ud.

Onsdag d. 25. maj : McGuinness
Som I ved er der altid garanti for en fantastisk stemning, når McGuinness,
som har ændret en smule på besætningen, går på scenen.

Deres repertoire af irske og skotske sange er arrangeret i en rytmisk og smuk opsætning ledsaget af et velklingende kor og med traditionelle instrumenter som mandolin, harmonika og tin whistles – alt sammen spillet og sunget med stor entusiasme, en smittende glæde og krydret med gode fortællinger fra det nordjyske.

McGuinness er blandt andet kendt for fantastiske koncerter på Skagen Festival, hvor de atter i år er på Havnescenen - og ikke mindst deres tidligere samarbejde med De gyldne Løver. Dette samarbejde har sat tydelige aftryk i bandets musik, hvor McGuinness forstår at flette de legendariske Løvers tekstarbejde ind i originale irske og skotske numre.

Glæd jer derfor til en stor koncert i selskab med de 7 gæve musikere fra Vendsyssel – det bli`r ikke så ringe endda ! Få billetter tilbage Dørene åbnes kl. 18 Spisning 18.30 Musik 20

Henrik Wolsing – sang
Lasse Hansen – guitar/sang
Henning Frederiksen – harmonika/kor
Per Rosenlund Larsen – tin whistles/kor
Lars Sletten Thomsen – trommer
Helge Nyborg – mandolin, elguitar/kor
Lars Rønne – keys/kor

Søndag d. 29. maj : Generalforsamling Kl. 14
Dagsorden i henhold til vedtægternes §5 :
Valg af dirigent - Formandens beretning - Regnskabsaflæggelse - Behandling af indkomne forslag - Fastsættelse af kontingent - Valg af bestyrelsesmedlemmer - (Søren Christensen og Per Rosenlund Larsen er på valg) Valg af suppleant – (Per Kastrup Madsen er på valg) - Valg af revisor - Eventuelt
Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være bestyrelsen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen er der, for medlemmer koncert med Godtfolk duo Lasse Hansen og Helge Nyborg, begge med mange års erfaring fra forskellige bands og orkestre. De har fundet sammen om deres fælles passion for smukke og stemningsfulde sange fra nær og fjern. Musik som vi synes fortjener et genhør ! Noget nyt, noget ældre og noget som forlængst er glemt.

Glæd Jer til at opleve et par hyggelige mennesker …. Også med irske sange !

Lørdag d. 25. juni : Bregenborg Band
Bregenborg BAND har gennem årene spillet et hav af koncerter i ind- og udland, og der har kun været ganske få udskiftninger i besætningen. Senest har orkestret hentet hjælp fra Scotland idet den skotske sanger Norrie McGregor er blevet bandets forsanger. Dette giver en ekstra autensitet til det irsk/skotske repetoire i Bregenborg BANDs kendte og velklingende versioner.

Bregenborg BAND er Norrie McGregor – sang, Ole Bregenborg – guitar, Bjarne Friis – fløjte, mandolin, banjo, mundharpe og sækkepibe, Leif Hansen – violin og harmonika, Kim Lock Lorenzen – bas og Mads Sand – trommer.

Fredag d. 26. august : Søren Krogh
Er man en havtornmand, må man jo udsende et album om sit havtornland, og det er lige præcis, hvad Søren Krogh lige har gjort her sidst i februar. Albummet er nr. 10 i rækken, og måske er det først nu, han er blevet en rigtig havtornmand?

Det område af Vendsyssel, hvor han voksede op – mellem Hjørring og den nordjyske vestkyst – har han nu selv omdøbt til Havtornland – og han er der tit. Måske er navnet ikke helt officielt, men det skal nok vinde gehør, for nu findes et album, der hedder netop det, og sang nummer to har samme navn: ”Havtornland” med omkvædet ”Mit Havtornland, havtornstrand med havtornsand, gnaves af tidens havtorntand, her voksede jeg fra dreng til havtornmand”, Det er meget fængende omkvæd, som nok skal blive sunget meget ved Kroghs aktuelle og kommende koncerter.

Søren Krogh er sanger/sangskriver/musiker og historiefortæller, som har levet af musikken i noget, der nærmer sig tre årtier, men uden at have fået det helt store såkaldt folkelige gennembrud. Det sidste kan man læse i presseteksten fra hans pladeselskab Exlibris, og det er vel sandt nok og gælder i øvrigt mange andre ellers både dygtige og flittige musikere og sangere. Men det kan jo ændre sig, for der er mange fine sange på denne CD. Søren optræder sammen med Janus Bechmann ….
Søren Krogh & Janus Bechmann

Tirsdag d. 27. september : Anders & Bent Bro
Denne aften bliver noget helt særligt !! Denne aften starter forestillingen kl. 19 !!!
Gå IKKE glip af disse to spøjse og hyggelige vestjyder HELT ude fra hvor man tror det er løwn …. Charme og nærvær er nok den bedste karakteristik af disse to skønne fyrer.

Anders er nævnt først, fordi han uden tvivl er det største musiske talent af disse to herrer i denne konstellation mellem to Broer. Anders er journalist på TV MIDTVEST, hvor han blandt andet er den ene del af duoen, der kører landsdelen tynd med Vibeke Nipper i FOTOVOGNEN. Han har spillet og sunget siden han var helt lille. Han spiller på klaver, keyboard, harmonika og guitar. Ud over at spille med ”den gamle” er Anders også en fjerdedel af gruppen FÆTTERS.

Bent Bro har i 35 år arbejdet med – og for – fiskerne fra Thyborøn Havns Fiskeriforening, men i starten af 2020 gik han ‘i land’.

Siden 1981 har Bent Bro været medlem af TØRFISK, hvor han stadig synger og spiller guitar.

Anders og Bent Bro har spillet sammen i 15-20 år - og mens Anders mestrer flere instrumenter, holder Bent sig til sin guitar – sin trofaste følgesvend siden 1969, hvor han modtog den første undervisning. Det er også Bent der forestår snakken og introduktionen til sangene, hvor flere nok også vil mene at snakketøjet er bedre end ”spilletøjet”.

Anders og Bent Bro vil tage publikum med på en sejltur i sang og musik med fortællinger fra det vestjyske område. Der indgår altid flere fællessange, så publikum også bliver en aktiv del af koncerten. Altså kort sagt: Et liv i fisk og musik mellem to Broer.

Lørdag d. 22. oktober : Mood Killers
Glæd Jer til et rigtig frisk og gennemmusikalsk pust fra Aalborg unge musikliv !!!
Med et selvironisk navn kaster disse velspillende drenge i The Mood Killers fra Aalborg, sig med "dødsforagt" ud i at omarrangere fine dele af den klassiske sangskat fra populærmusikken - til sit helt eget lydbillede.

Repertoiret er simpelthen en stærk blanding af traditionelt klingende irske og skotske sange, som Rocky Road To Dublin, The Wild Rover og The Galway Races iblandet udødelige klassikere fra kunstnere som Eagles, Pink Floyd, Aerosmith, Steve Earl m.fl. Den konservatorieuddannede gruppe består af

Mathe Vinter vokal og guitar
Mikkel Andersen guitar og mandolin
Henrik Bech bas og vokal

Fredag d. 9. december : Emmelie De Forest
Endnu engang præsenterer Shamrock et verdensnavn … og denne gang oven i købet et dansk et af slagsen !!!!

Emmelie og hendes musikere vil denne aften bringe os i den rette julestemning med bl.a. de gamle, kendte og elskede julesange …. Så tøv ikke med at bestille billet til denne enestående aften.
Emmelie de Forest har været aktivt udøvende sanger siden hun var ni år og har blandt andet sunget i kirkekor og gospelkor. Siden hun fyldte 14 år har hun sunget med den skotske musiker Fraser Neill, og sammen har de spillet og sunget i fire år på diverse festivaler, spillesteder og kulturhuse.

Emmelie de Forest vandt Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Jyske Bank Boxen i Herning den 26. januar 2013.
I marts 2013 skrev hun under på en pladekontrakt hos Universal Music og fortalte til svensk tv, at hendes første album ville blive udgivet i foråret 2013.

Hun konkurrerede i den første semifinale ved Eurovision Song Contest i Malmö Arena i Malmö den 14. maj 2013 og var af flere eksperter udråbt som storfavorit til at vinde konkurrencen. Hun gik videre til finalen, som afholdtes den 18. maj 2013 i Malmö, hvor hun optrådte som sang nummer 18. Her sejrede hun med 281 point - det højeste antal point til en dansk sang nogensinde.

Efter at have udgivet debutalbummet Only Teardrops optrådte Emmelie de Forest hen over sommeren med de nye numre.

Ja, kære venner …. Sådan kommer programmet altså til at se ud resten af 2022

Da vi endnu ikke har overblik over om servering af mad bliver en mulighed, er der endnu ikke kalkuleret en entré pris - men sæt gerne kryds i kalenderen, så vi igen kan mødes til nogle hyggelige timer i SHAMROCK og Den Runde Pavillon.

Som altid kan I besøge hjemmesiden www.shamrock9700.dk, hvor billetter til de kommende koncerter snart kommer til salg, og hvor der også er mulighed for at indmelde sig i foreningen. Udbred gerne kendskabet til vores unikke, lille samlingssted 😉

( Hvis nogle af Jer allerede tænker Sct. Patricks Day 2023 kan I godt glæde Jer til et brag - McGuinness ER booket d. 17/3 2023

Bedste og optimistiske hilsner fra
SHAMROCK

Støt vores sponsorere