Newsletter 23

Kære venner og medlemmer

Vores forsinkede Sct. Patricks Day koncert den 17.oktover gik, på trods af coronaens skygge, over al forventning. Vi havde alle forholdsregler mobiliseret, og det blev en festlig aften med god mad, dejlig musik, glade gæster (som virkelig trængte til at hygge sig i Shamrock regi) samt en flot pyntet pavillon i de irske farver. Vi må pt. være 140 siddende i pavillonen, og vi var omkring 105 gæster + personale og musikere….

Sidste koncert i år med MADS TOGHØJ og RØDDER + Memphis er AFLYST efter de seneste restriktioner. De skulle have besøgt os Fredag d. 20. november kl. 20. Mads er netop nu ude med en ny CD, som vi havde glædet os til at få præsenteret.Næste arrangement er også aflyst, som situationen er lige nu:Da mange har efterlyst vores Singers Afternoons, har vi besluttet at holde en Jule-singers-afternoon søndag d. 6. december. Denne dag mødes vi kl. 14 til, forhåbentlig, et par timers julehyggelig samvær, hvor en del musikere, som sædvanligt, spiller og synger for til bl. a. Julens skønne sange …..

så der skal hygges, synges og nydes !! Vi serverer denne eftermiddag kaffe, gløgg, æbelskiver og måske en bette øl ;-))Vi håber at rigtig mange vil være med ….

DER ER FRI ENTRE !!Det er svært at spå om 2021 …..

men hvis vi får styr på coronaen er der foreløbig planlagt følgende koncerter :Lørdag d. 30. januar kl. 20, hvor foreningen får besøg af en komet på den danske folkscene, nemlig gruppen “ALMOST IRISH” - fire gæve brødre fra Holsted i Sydvestjylland, som har dyb passion for Irland, den irske historie og dens iørefaldende musik. Disse gutter leverer et fremragende, musikalsk show - og har til aftenens koncert muligvis gæsteoptræden af den irske fløjtespiller Chris McMullan. Der er lagt op til en aften ud over det sædvanlige !!!Vores plan er, som sædvanligt, at vi i pausen denne aften vil ønske hinanden et godt, musikalsk nytårs med masser af dejlige oplevelser - og her er foreningen vært ved et glas bobler og et stykke kransekage…

Allerede Søndag d. 14. februar kl. 15 har vi igen koncert …. Det er lykkedes os at få et kærligt gensyn i stand med “den irske sangfugl”, verdensnavnet ELEANOR SHANLEY !!!!!

Denne gang akkompagneres hun af en af Irlands bedste guitarister, nemlig den legendariske JOHN FEELEYHun har, om nogen, formidlet den irske sangskat ud til alverdens hjørner. Hendes fortolkninger af de irske ballader er simpelthen i særklasse. Så vent ikke for længe med at reservere billetter til denne unikke eftermiddag. Det bliver uden tvivl en koncert man sent vi glemme ! De der var med sidste gang hun gæstede pavillonen, vil sikkert give os ret i, at hun er er oplevelse ud over det sædvanlige !
Der bliver ingen Sct. Patricks fejring i 2021, men til gengæld får vi Søndag d. 28. marts kl. 20 besøg af det skotske toporkester ….. TIDE LINES !!!Bandet Tide Lines fra Skotland er kommet vældig godt fra start. Deres debutsingle, ”Far Side of the World” strøg i juni 2016 på rekordtid ind på den britiske downloadliste. Bandet kunne derefter konstatere, at fanbasen på de sociale medier voksede hastigt. Tide Lines er stærkt inspireret af den traditionelle musik fra det vestlige skotske højland og nærliggende øer. De fire musikere betjener akustiske og elektriske guitarer, bas, trommer og keyboards, og udtrykket er skotsk folkrock i den elektriske afdeling.Eneste danske koncert i 2018 var på Tønder Festival…..De var igen på programmet her i 2019, som jo desværre blev aflyst pga. coronaen :-((Arven fra Runrig fornægter sig ikke i bandets musik, men med et ben ligeså solidt plantet i rock og pop.Robert Robertsons store stemme er fløjlsblød at lytte til, og de klassiske folkemusik-fraseringer, leder instinktivt ens tanker på rejse til de store, grønne sletter og højdedrag. Sangene består af gode, fængende melodier og poetiske tekster - stort set alle med enkle omkvæd, som er nemme at synge med på, Det er skønt at mærke og høre et strejf af den gamle, gæliske kultur, og især sækkepiben er tydeligvis populær på de få numre, den er i spil. 'Lyden er klassisk. Tidløs. Værd at lytte til….Søndag d. 9. maj er der igen Singers Afternoon fra kl. 14-16, med hyggeligt samvær, og hvor en del musikere, som sædvanligt, spiller og synger for til de skønne irske og skotske folksongs !! Der er, som sædvanligt, FRI ENTRE denne eftermiddag !!Endelig har vi Fredag d. 25. juni kl. 20 koncert med skotske Shane McGrath & Cloe Feeney og deres “Celtic Connections” repertoireFølg med på vores hjemmeside www.shamrock9700.dk …. her kan du reservere billetter, samt melde dig ind i foreningen og tilmelde dig vores nyhedsbreve ….. 22936844 ( Erik ) kan også benyttes …..Vi glæder os til at se Jer alle til hyggelige aftner i “Den Runde” Så vel mødt til Shamrocks spændende arrangementer ;-)Men, men, men ….. hvordan pandemien udvikler sig er jo ikke til at vide 🙁 Hvad bliver reglerne fremadrettet, og kan vores udenlandske gæster overhovedet komme hertil …. det vil tiden vise, men vi er ihvertfald velforberedt !Med venlig hilsen SHAMROCK

Støt vores sponsorere